Здоров'яХарчування

Шкідлива їжа призводить до раку у молодих людей, каже статистика

В найближчі 20 років варто очікувати небувалого збільшення числа людей 20-49 років з раком кишечника. І виною всьому нездорове харчування. Як показали дослідження, шоколад, печиво, тістечка і газована вода підвищують ризик раку. Також небезпечні оброблені м’ясні продукти – бекону, сосиски. Найчастішими симптомами раку кишечника є кров в стулі, порушення травлення і спазми, пише The Daily Mail .

Отже, згідно зі статистикою, саме значне збільшення захворюваності (1,99%) відзначається в групі осіб 20-34 років. А до 2020 року показник може досягти 37,8%, до 2030 – 90%. При цьому в групі осіб старше 50 років показники, навпаки, зменшаться до 2020 року на 23,2%, а до 2030 – 41,1%.

В цілому за останні роки поширеність раку серед чоловіків знизилася на 3% і на 2,4% серед жінок. Цього вдалося багато в чому домогтися за рахунок активного виявленню раку в старшій віковій групі. Найзначніших результатів вдалося домогтися серед людей 75 років і старше (1,15%). Серед людей 50-74 років рак стали діагностувати на 0,97% рідше.

Шкільне життя

Back to top button