Головне

Куріння марихуани в підлітковому віці спричиняє шизофренію

Куріння марихуани в підлітковому віці спричиняє шизофренію
Куріння марихуани в підлітковому віці спричиняє шизофренію
Регулярне куріння марихуани в юності може стати причиною розвитку шизофренії з віком. Такого висновку дійшли американські вчені в Університеті Меррілендської школи медицини.

Як повідомляє The Daily Mail, вчені провели експеримент на мишах, спостерігаючи за впливом на їхній розвиток канабінолу, який є дієвою речовиною марихуани. Під час дослідження науковців впродовж 20 днів вводили маленьким мишам дозу канабінолу і спостерігали за змінами в роботі їхнього мозку.

Дієва речовини марихуани вплинула на коливання в корі мозку мишей. Через 20 днів їх випустили у вольєр до інших гризунів-однолітків, яким не давали канабінол, і дозволили їм нормально розвиватися з усіма.

Однак вчені помітили, що марихуана залишила свій відбиток на коливаннях в корі головного мозку мишей і пригальмувала їхні когнітивні можливості.

“Ми помітили серйозні зміни в роботі мозку мишей, які залишилися назавжди. Це при тому, що ми давали їм дуже малу дозу канабінолу і впродовж досить не тривалого часу. Однак цього вистачило, щоб травми мозку розвивалися з віком”, – пояснив доктор Асаф Келлер.

За його словами, марихуана може стати каталізатором розвитку психічних хвороб, таких як шизофренія, у людей, які мають до них генетичну схильність, навіть якщо такі люди курили марихуану в юному віці впродовж нетривалого часу, однак регулярно.

Нагадаємо, що в США куріння марихуани дозволене в кількох штатах у медичних цілях. Однак вчені дослідили, що марихуана в таблетках краще знеболює, ніж її куріння.

Джерело: ТСН

Back to top button