Перший урокСценаріїФайли

Розробка першого уроку для учнів 3-4 класів у формі квесту «Україна без кордонів»

Автори: Сєдакова Олена Володимирівна,  Стариченко Лілія Данилівна,  Ярмоленко Інна Вячеславівна

Навчальний заклад: загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів м.Торецька Донецької області

Розробка першого уроку для учнів 3-4 класів  у формі квесту «Україна без кордонів»

Пропонуємо вам розробку першого уроку в формі квесту для учнів 3-4 класів. Під час квесту діти побувають в трьох різних класах, попрацюють з різними вчителями, виконають цікаві завдання, розважаться. І все це за 40 хвилин уроку.

Розпочинається квест в своїх класних кімнатах, зі своїм вчителем початкових класів. Після виконання необхідних завдань, діти отримують частинку слова, яке вони збиратимуть під час подорожі, і відправляються до вказаного пункту, де їх чекатиме вчитель іншого класу. Так проробляється двічі.

Ми запропонували дітям здійснювати подорож на літаках, тому наші зупинки були аеропортами. У першому своєму аеропорті діти знаходяться найдовше, бо їм необхідно зробити транспорт, розділитися на групи. Час перебування приблизно12-15 хвилин. Після чого відбувається зміна «пасажирів». У наступних двох аеропортах діти перебувають не більше, ніж 10 хвилин.

Після прийому на посадковій смузі останнього лайнера, вчитель разом з учнями вирушає в головний аеропорт – Актова зала, де збираються три класи. Там діти показують слова на табличках, які в них утворилися, та збирають вислів: Україна без кордонів. На закінчення:  флешмоб під пісню Гайтани «Сонце нам сяє…»

Завантажити: Розробка першого уроку для учнів 3-4 класів у формі квесту «Україна без кордонів» + Сертифікат (Розмір: 346.7 KB, Завантажень: 10133)
Back to top button