Здоров'яХарчування

Жирні молочні продукти – універсальний захист проти діабету

Молоко - Шкільне життяЯкщо ви хочете захистити себе від діабету, потрібно включити в раціон молочні продукти з підвищеною жирністю. Як показало дослідження, слід споживати по 8 порцій сиру, масла, молока, вершків, а от від знежирених продуктів краще відмовитися, пише The Telegraph .

Жири з молочних продуктів корисніше інших насичених жирів. І саме вони можуть виробляти позитивний ефект. Вчені спеціально порівнювали людей, що споживали по 8 порцій молочних продуктів в день, і людей, що споживали максимум одну порцію. Перша група на 23% рідше стикалася з діабетом 2 типу.

Одна порція мала на увазі 200 мілілітрів молока або йогурту, 20 грамів сиру, 25 грамів вершків або 7 грамів масла. У загальній складності в дослідженні взяли участь приблизно 27 000 чоловік 45-74 років. За ними стежили 14 років. І протягом цього періоду близько 3000 зіткнулися з діабетом. Виявилося, 30 мілілітрів вершків, які випиваються в день, знижували ризик на 15%, а 180 мілілітрів йогурту – на 20%. Продукти з низьким вмістом жиру не допомагали уникнути діабету.

Що стосується збільшення ризику діабету, то згубний вплив роблять куріння, зайва вагу, знижена фізичної активність і велика кількість м’яса в раціоні. Якщо людина кожен день їсть м’ясо, особливо нежирне, то ймовірність діабету значно підвищується. Так, 80 грамів нежирного м’яса підвищували ризик на 20%, 90 грамів жирного м’яса – тільки на 9%.

Шкільне життя

Back to top button