Відкриття: овочі рятують від втрати пам’яті

У новому дослідженні, проведеному фахівцями з Університету Раш, взяли участь більше 950 літніх людей. Дослідники близько п’яти років стежили за раціоном харчування і когнітивними здібностями добровольців. Вчені з’ясували, що зелені листові овочі захищали учасників від когнітивних порушень.

У добровольців, які їли багато зелених листових овочів, когнітивні функції страждали найменше. В учасників, які щодня з’їдали по 1-2 порції зелених листових овочів, когнітивні здібності виявилися на рівні людини на 11 років молодше в порівнянні з тими, хто не їв такі овочі.

На мозок позитивно впливали вітамін К, лютеїн, фолієва кислота і бета-каротин. Фахівці радять їсти більше шпинату, капусти і листової гірчиці. За словами вчених, багато людей бояться вікового погіршення когнітивних функцій. Споживання зелених листових овочів дозволить значно знизити ризик деменції.

Шкільне життя

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Яндекс.Метрика