Відкриття: харчування людини безпосередньо впливає на її психічне здоров’я

Як було встановлено, здорове харчування, що представляє поєднання овочів, фруктів, горіхів, бобових, знижує ризик розвитку депресії, передає Medical News Today. Університет Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія порівняв три режими харчування та їх вплив на прикладі 15093 чоловік. У добровольців не було депресії на початок експерименту, який тривав 10 років.

Прихильність до якогось режиму харчування визначалася за оцінками. Наприклад, продукти такі як м’ясо і солодощі отримували негативну оцінку. А ось горіхи, бобові, овочі, фрукти – позитивну. В результаті у 1550 осіб розвинулася клінічна депресія або вони почали приймати антидепресанти.

З трьох виділених режимів харчування саме “самий здоровий режим” (активне споживання овочів, фруктів, цільнозернових продуктів, горіхів, бобових, омега-3 і поліненасичених жирних кислот) був пов’язаний зі зниженим ризиком розвитку депресії. Від розладу, за словами вчених, захищали горіхи, бобові, фрукти і овочі, адже в них багато жирних кислот, вітамінів і мінералів. Причому, позитивний ефект спостерігався навіть при незначних зрушеннях в бік здорового раціону.

Шкільне життя

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Яндекс.Метрика