Риб’ячий жир здатний відновити пошкоджені нерви у діабетиків

Діабетична нейропатія – розлади нервової системи, пов’язані з ураженням при діабеті малих кровоносних судин. Дане ускладнення є основною причиною появи діабетичних виразок на стопах і подальшої ампутації. Вчені з Медичного центру у справах ветеранів з’ясували: жирні кислоти омега-3, які містяться в риб’ячому жирі, можуть допомогти людям, страждаючим від діабетичної нейропатії.

Фахівці провели дослідження на мишах з діабетом. Вони виявили, що без лікування у гризунів погіршився дотик в лапах. У тварин було менше нервових закінчень у шкірі лап, і сигнали по нервах передавалися повільніше. В очах у таких мишей теж виявилося менше нервових закінчень.

Дослідники дали гризунам риб’ячий жир. Рівні глюкози в крові у тварин через риб’ячий жир не наблизилися до норми, але спостерігалися інші позитивні ефекти. Так, у мишей стало більше нервових закінчень, а сигнали почали швидше передаватися по нервах. Крім того, резолвін (компонент жирних кислот омега-3) стимулював процес зростання нейронів.

Шкільне життя

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Яндекс.Метрика