Овочі перестають бути корисними, попереджають дослідники

Лікарі радять більше їсти овочів і фруктів. Але з цим є, насправді, проблема: овочі та фрукти стають все солодшими. З одного боку, даний факт робить їх привабливішими для дітей. З іншого боку, це говорить про змінений склад, пише The Daily Mail . Вони стають не такими вже корисними.

До того ж, більш солодкі сорти витісняють звичні види фруктів. Яскравий приклад – 30 років тому білий грейпфрут був популярнішим червоного. Зараз все навпаки: червоний, солодкий грейпфрут в два рази популярніше білого. Між тим, саме в білому на 50% більше речовин, що поліпшують роботу серцево-судинної системи.

Солодша стала і брюссельська капуста. Деякі сорти вирощувалися з прицілом на дітей, які не люблять гіркі овочі. В принципі, все логічно: еволюційно гіркоту пов’язували завжди з отрутою. Але багато гірких фітоз’єднань корисні – запобігають розвитку раку за рахунок свого токсичного ефекту, який вбиває сумнівні клітини.

Виходить, солодкі аналоги овочів, по суті, є пустушками. Так, в грейпфруті є гірке з’єднання нарингін, що рятує від виразок і володіє протизапальними властивостями. У броколі є кверцетин – захист від раку легенів. У брюссельській, кольоровий, білоголової капусти міститься сінігрін, з’єднання з протираковими властивостями. У картоплі можна знайти соланін, в томатах – томатина. Наприклад, в диких і не дуже смачних томатах в 166 разів більше корисного томатина, ніж у томатах з магазину.

Шкільне життя

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*

Яндекс.Метрика