Здоров'яХарчування

Картопля – не перешкода дієті, переконані експерти

Низьковуглеводні дієти, як правило, рекомендують відмовитися від “небезпечних” продуктів. В їх число входить і картопля. Але, згідно з останніми дослідженнями, скинути вагу можна, навіть вживаючи картоплю. Єдина умова – калорійність раціону в цілому повинна знизитися, пише The Daily Mail .

Якщо картоплю правильно приготовити, вона безпечна для талії. Фахівці вивчили роль зниження калорійності і глікемічного індексу (показує швидкість вивільнення в кров цукру) при додаванні в раціон картоплі. Відомо: продукти з високим індексом – білий хліб, білий рис – призводять до швидкого вивільненню цукру і швидкому виникненню почуття голоду. Що стосується картоплі все неоднозначно.

Експерти зібрали групу з 90 огрядних чоловіків і жінок, яких розбили на три підгрупи. Перша група знижувала калорійність, але їла продукти з високим індексом. Друга група знижувала калорійність і харчувалася продуктами з низьким індексом. А третя група харчувалася як хотіла (контрольна). Всім групам роздали картоплю, книгу здорових рецептів і попросили з’їдати 5-7 порцій картоплі на тиждень.

До кінця 12-тижневого періоду всі групи схудли приблизно однаково. Примітно, що навіть контрольна група добровільно зменшила калорійність раціону і знизила вагу. Виходить, набір продуктів в раціоні не грав особливої ​​ролі. Важлива була калорійність. Також важливий метод обробки продуктів.

Шкільне життя

Back to top button