Грамотне поєднання основної страви і закуски – запорука правильного харчування

Смачна закуска може бути небезпечна, кажуть дієтологи. За їх словами, така закуска не дозволить насолодитися основною стравою. А ось більш-менш нейтральна закуска здатна, навпаки, посилити позитивні враження від прийому їжі в цілому.

Даний висновок був зроблений в ході дослідження гедоністичних аспектів прийому їжі. Вчені проаналізували, як добровольці реагували на пасту (основна страва) після прийому в їжу брускетта (була дуже смачна версія і не особливо видатна). Виявилося, основне блюдо оцінювалося більш позитивно, якщо брускетта не змогла вразити добровольців.

Доктор Якоб Лахно з Університету Дрекселя вважає: “… Наш досвід завжди контекстуальний, тобто наші преференції ніколи не є об’єктивними – вони завжди пов’язані з середовищем та іншими аспектами. Яскравий приклад – вражаюча уяву закуска. Вона створює потужний контраст.” Проведене дослідження може більше розповісти про те, чому люди вибирають певні страви.

Шкільне життя

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*