Виховні години 5-11 класКласному керівникуФайли

Як дитина забавляється, так їй і здоров’я посміхається (5-8 класи. Виховна година)

Автор: Різник Олена Віталіївна

Навчальний заклад: Комунальна установа «Районний центр позашкільної освіти Бережанської районної ради» Тернопільської області

Тема заняття. «Як дитина забавляється, так їй і здоров’я  посміхається».

Мета заняття:  узагальнити знання учнів по темі «Дитячий фольклор», вчити аналізувати зміст і форму дитячої гри, використовувати гру як засіб розваги і самовиховання, розвивати спритність, швидкість бігу, узгодженість слів та рухів; збагачувати свій життєвий досвід надбанням народу.

Обладнання: магнітофон,записи фонограм, реквізит для проведення ігор (хустина, прутик, перстень, бриль, квітка, хусточка).

Тип заняття: комбінований (узагальнення та закріплення вивченого).

Оберіг заняття. Кроковеє колесо (палиця, до якої прив’язане колесо з кольоровими стрічками).

Місце проведення: Будинок творчості школярів та молоді.

Епіграф заняття. Та й хитра ж штука, оця народна гра! Ви думали – такі собі пустощі, коли робити нема чого, то в креймахи грають, аби збавити час, а вона, ота забавка, – мистецтво. А вона має свій погляд на людину, батьківщину, добро, уявлення про тебе і світ. Бо мистецтво – це метод пізнання себе і світу, а гра записала в собі і закодувала в генах дії не лише народні знання, а нас із вами, наш національний характер. Василь Довжик

Завантажити: Як дитина забавляється, так їй і здоров’я посміхається (5-8 класи. Виховна година) + Сертифікат (Розмір: 328.2 KB, Завантажень: 1608)
Back to top button